Onderhoud banen/park

Baanonderhoud

Teneinde de banen in optimale conditie te houden gelden voor alle leden de volgende regels: Na het spelen is men verplicht de baan te slepen en bij droog weer te sproeien (eerst sproeien dan slepen!). Bij grote droogte dient u ook voor het spelen de hele baan uitgebreid te sproeien. De banen mogen uitsluitend met tennisschoenen worden betreden. Een ieder dient te allen tijde de aanwijzingen van de commissie baanonderhoud op te volgen. De commissie baanonderhoud is bevoegd de toegang tot de banen te verbieden indien de omstandigheden dit vereisen of bij tussentijds speciaal onderhoud. Geconstateerde gebreken zoals losliggende lijnen, defecte verlichting en dergelijke dienen te worden gemeld bij de commissie baan-onderhoud (telefoonnummers en contactpersonen staan in deze Info-Smash). Geconstateerde gebreken die geen betrekking hebben op de banen dienen te worden gemeld bij de commissie algemeen onderhoud.

 

Stappenplan baanonderhoud

Stap 1 (voor het spelen): Zorg voor tennisschoenen met een Visgraat profiel! Dit is beter voor de banen en voorkomt kuiltjes.

Stap 2 (tijdens het spelen): Ontstaat er tijdens het spelen een kuiltje? Maak deze dan meteen dicht. Dit voorkomt een reparatie werk en blessures!

Stap 3 (na het spelen): SLEPEN! Goed slepen van de baan doe je van hek naar hek en van tramrails buiten naar binnen (zie voorbeeld hieronder). Vergeet hierbij niet de stukken tussen de banen mee te nemen. Dit voorkomt groen op de banen en houdt de banen op lange termijn beter bespeelbaar.

Stap 4: Als je klaar bent met vegen, moeten de sleepnetten en vegers weer opgehangen worden.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 84511930

T.V. De Mookerheide

Hendrik van Nassaulaan 2
6585 KL Mook

KVK-nummer

40164269